Stelvio

Nieuwe innovatieve hoogtepunten

Geavanceerde veiligheidstechnologieën en ongeziene oplossingen in zijn categorie. Alfa Romeo heeft de meest ambitieuze doelstellingen vooropgezet en introduceert een hele reeks innovaties, maar blijft tegelijkertijd trouw aan zijn unieke filosofie van het creëren van wagens. Stelvio stelt een reeks hoogstaande technologische oplossingen voor zoals het Integrated Brake System (IBS), autonome noodremhulp (AEB) met voetgangerherkenning en een aandrijfas volledig in carbonvezel.

Motoren

De Stelvio is verkrijgbaar met twee verschillende motorblokken in verschillende vermogensniveaus. De 2.0 turbo-benzinemotor is verkrijgbaar met 200 pk of 280 pk (steeds met Q4-vierwielaandrijving). De 2.2 JTDm-turbodiesel is verkrijgbaar met een vermogen van 150 pk (achterwielaandrijving), 180 pk (achterwielaandrijving of Q4) of 210 pk (Q4). Alle motoren zijn geheel vervaardigd van gewichtsbesparend aluminium en zijn gekoppeld aan een ultra-efficiënte 8-traps automatische transmissie die een soepel schakelgedrag combineert met een hoog prestatieniveau.

Aandrijving en veiligheid

Al sinds zijn oprichting bouwt Alfa Romeo wagens die een revolutie teweegbrengen in de manier waarop we houden van en rijden met auto’s. Het merk vestigt een nieuwe mijlpaal met de Stelvio: krachtige aluminium motoren voor onovertroffen acceleraties in deze klasse, een Q4-vierwielaandrijving, een perfecte gewichtsverdeling (50/50), een ongeëvenaarde stuurverhouding en een krukas in koolstofvezel: de eerste SUV van Alfa Romeo beantwoordt aan de hoogste verwachtingen en biedt enthousiaste bestuurders een onvergetelijke rijervaring. Bovendien heeft de Stelvio dankzij zijn toptechnologie en innovatieve platform de felbegeerde maximumscore van vijf sterren veroverd in de EuroNCAP-crashtests, met een score van 97 procent voor de bescherming van volwassenen.

Stelvio
 
Stelvio