595

Motor en versnellingsbak

Een van de voornaamste innovaties is het toegenomen vermogen van de 1.4 T-Jet-motor in de 595 en 595 Turismo. De eerste levert 145 pk en een maximumkoppel van 206 Nm terwijl de tweede 165 pk en 230 Nm haalt. Die laatste is bovendien voorzien van een Garrett-turbine. De 180 pk sterke 595 Competizione is dan weer de ideale auto voor bestuurders die hongeren naar adrenaline in de vorm van prestaties en technische voorzieningen. Een sprint van 0 naar 100 km/u in 6,7 seconden en vervolgens veilig afremmen met het ruim bemeten Brembo-remsysteem met vaste aluminium remzadels met vier zuigers is een waar genoegen in de anatomische 'Abarth Corsa by Sabelt'-zetels. Bovendien levert de motor ook een specifiek vermogen van 132 pk/liter dankzij de ultraperformante Record Monza-uitlaat met 'dual mode'-systeem. Deze exclusieve functie is ook als optie verkrijgbaar voor de rest van het gamma, samen met de Record Modena-uitlaat die identieke prestaties combineert met een minder agressief ogende uitlaat.

Standaard zijn alle versies van de 1.4 T-jet-motor gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak, al kunnen ze tegen meerprijs ook worden uitgerust met een gerobotiseerde, sequentiële Abarth-transmissie met schakellepels aan het stuur.

 

De Abarth 595 is het instapmodel voor wie toe wil treden tot de wereld van Abarth. 1.4 Turbo T-Jet met 145 pk, Torque Transfer Control en standaard Sport-modus, nieuwe satijn-chroom afwerkingen. Tijd voor plezier. Veel plezier.


Abarth 595

Abarth 595